HITTA PERSONAL, PRAKTIKANTER
ELLER SOMMARJOBBARE.

Invigning av Rapatac for the People

Rapatac for the People hade den 4:e juni invigning av sin nya second hand butik på Norra Kungsgatan 23, bredvid Gävle Teater. Där fanns medlemmarna i projektet på plats och presenterade sina idéer och sitt första projekt de har utfört i Mbodiene i Senegal, Afrika i april. Lokalen fixades upp av deltagare från Rapatac Preps där de planerade och utförde allt från det grafiska, ljud och ljus, mat, inredning och schema.

Många av Gävles företag fanns på plats och även en del politiker. Där bjöds det på tilltugg, en presentation av projektet, musik, sång, film och diplomutdelning till de 10 samarbetspartnerna i projekt 1 där en skola i Mbodiene fick 20 stycken datorer installerade.

Intäkterna till projektet kommer från sponsorer, månadsgivare och de som vill skänka en klumpsumma. Man kan även skänka kläder vars intäkter går direkt till projektet och säljs i butiken som även fungerar som möteslokal för hjälporganisationen.

– Responsen var fantastisk, säger Martin Wiberg, en av deltagarna i Rapatac for the People.

De berättade även om det kommande projektet där de ska bygga upp marknaden i byn så kvinnorna får en inkomst så barnen kan börja gå i skolan. Marknadsplatsen är i dåligt skick och behöver en renovering.

Share:

DSC_0108_copy.jpgDSC_0052_copy.jpg

Några av deltagarna i hjälporganisationen Rapatac for the People på invigningen i second hand butiken.