HITTA PERSONAL, PRAKTIKANTER
ELLER SOMMARJOBBARE.

Gavlenet Escapism 2014

Den 3 oktober kickade Escapism av stapeln där vi i Bocken Gaming hade varit med och hjälpt till. Vi ville göra nånting tillsammans för att främja e-sporten i Gävleborg, nånting som bevisade för folk som inte är insatta i vad den mer professionella sidan av spel fungerar.

Lanturnering på Gavlerinken Arena

Vi ville visa att det inte bara är lata ungdomar som sitter och spelar bort sitt liv, vi ville göra det här för att visa för folk att spel kan ses som en ordentlig sport, där folk i ett lag verkligen samarbetar tillsammans för att göra allt för att vinna.

Under den 2 oktober var vi ungefär 15 personer som hjälpte till att sätta upp bord, stolar och att börja dra nätverket för att allting skulle fungera, det tog oss istortsett hela dagen att få ihop allting som vi ville, men tillslut så fungerade nätverket och elen var helt draget. Vi stängde ner för kvällen och väntade ivrigt tills dagen efter då vi kicka igång allting.

Kvällen den 3’e påbörjade vi kvalspelen för Counter-Strike turneringen där vi fick in 6 lag som tävlade om sammanlagt 15000kr i prispotten. Under kvällens gång var det mycket skrik, mycket pepp från lagen och även en del dispyt där lagen bråkade över hur dom spelade. Efter mycket skrik från båda lagen så lyckades vi ändå lösa det och folket lugnade ner sig totalt.

Bortsett från spel så höll vi även igång under natten med fysiska aktiviteter såsom frågesport där det inte bara var frågor med utan även miniuppdrag och dom som lyckades med det vann priser, och vi slog även ihop ett gäng och körde en liten turnering i Fotleken.

Under nattens gång när några av lagen åkte ut ur turneringen så bestämde dom sig för att lämna lanet vilket var synd men resten av folket höll sitt humör uppe och hade kul.

Den 4 oktober så fortsatte finalen för CS-turneringen där det var oerhört mycket pepp och spänst mellan lagen. Att få se hur lagen spelade var oerhört häftigt då det kan jämföras med vilken annan sport som helst, där folk skriker mycket, peppar sitt lag, pratar mycket om vart alla är och liknande.

Till slut så vann Counter-Strike laget Ajax med 2-0 och kammade hem 7000kr och 5 Razer Kraken headset att dela på.

Vi i Bocken Gaming var helnöjda med vad vi lyckats göra tillsammans med Escape Gaming och vi har redan börjat pratat ihop oss smått om när nästa lan kommer bli igen, denna gång ännu större och häftigare än det vi precis hade. Överlag är vi oerhört nöjda med vad som hände och deltagarna var även riktigt nöjda med vad vi lyckades anordna.

Nu taggar vi alla i Bocken Gaming tills nästa event kickar av stapeln, vad det blir håller vi hemligt tills vi har mer klart med information vi kan komma ut med!

Text: Daniel Hessner
Bild: Timmy Jonsson

Share:

Gavlenet Escapism 2014 - Temple of Geeks
Gavlenet Escapism 2014 - Temple of Geeks