HITTA PERSONAL, PRAKTIKANTER
ELLER SOMMARJOBBARE.

Debatt Gävle

  • Hemsida_debatt6.jpg
  • Hemsida_debatt5.jpg
  • Hemsida_debatt4.jpg
  • Hemsida_debatt3.jpg
  • Hemsida_debatt2.jpg
  • Hemsida_debatt1.jpg

Mål med Projektet

Målet med projekt var att lyfta fram problemet med arbetslösheten i Gävle, skapa diskussion och upplysa om ämnet för att få fler unga intresserade av politik. Vi i gruppen som annordnade debatten hade inte riktigt koll själv på vad som partierna gör nu och vill göra i framtiden. Vi tyckte då att det var ett bra tillfälle för oss att få svar på våra frågor.

Genomförandet

Projektet började ifrån en idé som Christian hade tänkt på sen tidigare och som vi tyckte var intressant. Vi började med att diskutera vad vi skulle ha för ämne som debatten skulle handla om. Till en början så hade vi tänkt ha 3 debatter på en väldigt kort tid. Vi fastlog ordningen vi skulle ha debatterna i och det blev arbetslöshet, skola följt av sjukvården. Vi började med att ta fram frågorna vi hade tänkt ställa och vilka deltagare vi ville ha i debatten. Efter vi hade tagit fram frågor och deltagare så letade vi efter lokal. När vi hade bestämt oss för det så började vi ringa runt för att få tag på lokal. När vi hade ringt och försökt få en lokal och hittat en potentiell kandidat så upptäckte vi att vi skulle behöva mer tid för att klara av projektet. Vi bestämde oss då snabbt för att byta datum från 21 augusti till den 3 september på grund av det så bestämde vi att fokusera på 1 debatt och försöka göra den bra.

Vi lyckades spika Borgarskolans aula som vår lokal som vi för övrigt fick gratis. Efter lokalen var spikad så började vi ringa de 8 riksdagspartierna, alla svarade att respektive parti skulle delta i debatten.
När alla partierna hade bekräftat deras närvaro så började vi jobba med gästpanelen och våra spadar. Först gick vi igenom vilka vi ville ha med i panelen, vi tyckte att arbetsförmedlingen var ett måste med tanke på ämnet. Vi tyckte också att det var en bra ide att ta med ett par stora företag som till slut blev Sandvik och Swedbank och ett bemanningsföretag som blev Manpower.

Som det lilla företaget så tänkte vi att FPX var en bra representant för dom små företagarna. Men två dagar innan debatten så drog dom sig ur och då bestämde vi att vi inte skulle ta med ett litet företag. Efter vi hade bestämt oss vilka vi ville ha i panelen så börja de vi ringa dem. Företagen vi ringde var alla positiva till iden och bekräftade ganska fort sin medverkan. När deltagarna var bekräftade började vi göra affischer som vi sedan hände upp på olika skolor och allmänna platser.

Vi bestämde oss för att filma debatten och vi ville även ha ett bra ljud inspelat, så vi började fundera på vart vi kunde få låna utrustningen gratis. Efter mycket om och men så fick vi tag på kameror som borgarskolans media program var snälla och lånade ut. Vi fick höra att betlehemskyrkan lånade ut ljudutrustning så vi ringde dem med tyvärr var dem fullbokade. Jenny hade en bekant som hon visste jobbade på Gävle nöje så vi bestämde oss för att kontakta dem. Vi fick ett positivt svar och fick låna utrustning och det kom även en person som kopplade ihop allt och skötte mikrofonerna under hela debatten.

Utvärdering av projektet

Vi tycker att i de stora hela har projektet gått bra. Det har kommit upp ganska många problem på vägen men vi tycker att vi har skött det bra och hittat lösningar till de mesta. Det har vart mycket problem med kameror och ljud då det har vart svårt att få tag på men efter mycket om och men så fick vi tag på allt vi behövde och lite till.

Vi önskar att det hade kommit mer folk till debatten och vi kunde säkert ha marknadsfört det hela bättre, Och det är något vi får ta med oss till nästa projekt eller om vi gör något liknande i framtiden. Vi tycker att det har vart roligt att få göra något helt från grunden att få skapa en debatt med allt vad det innebär. Det har vart mycket som ska fixas, skaffas fram och ordnas och det har tagit tid med tillsammans har vi genomfört det från början till slut. Vi skulle ha gjort upp en tydligare tidsplan och gett oss själva mer tid till att utföra allt ihop. I det stora hela tycker vi att debatten blev lyckad och vi tycker att vi har gjort ett bra jobb.

Share:

Eventposter
Eventposter