HITTA PERSONAL, PRAKTIKANTER
ELLER SOMMARJOBBARE.

Matilda Aalto

I dagsläget är jag timanställd som ljustekniker på Gasklockorna och vill gärna stanna kvar i Gävle. Min plan idag är att fortsätta jobba med ljusteknik, event och konserter. Eventuellt att söka någon kortare kurs i ljusteknik eller gå en yrkesintroduktionsutbildning för att lära mig mer.

På gymnasiet gick jag estetiska programmet med intriktning musik i Fagersta och hade fullt upp med att spela bland annat fiol, gitarr och att sjunga under de tre åren.

Efter gymnasiet flyttade jag upp till Bollnäs och studerade två år på radiolinjen på folkhögskolan där. Där blev jag mer intresserad av ljudteknik och fick mer kunskap i det hela. Hade under de åren två praktikperioder och hann då bo på olika platser och praktisera på radiostationer i Norrköping på Sisuradio, Stockholm på Bandit Rock och Helsingfors på Radio X3M.

Jag har jobbat på Sveriges Radios finska del, Sisuradio här i Gävle, där jag hade en visstidsanställning under hösten och vintern 2013. Har även praktiserat på Gasklockorna som tekniker, det var där jag lärde mig om och fattade intresse för ljusteknik.

Under praktikperioden på Gasklockorna hann jag göra ljus på konserter med bland annat Baron Bane, Billy Bragg, 026 Hardcore och Nina Ramsby. Jag fick även ljussätta brasskonserten Signal som ägde rum i Stora Gasklockan. Är som sagt timanställd där idag och har hittills under min tid som anställd där hunnit ljussätta The Storyteller, Tad Morose och Rocka Rollas.

Som person är jag lugn och samtidigt pratglad och gillar att lära mig nya saker. Jag tycker om praktiskt arbete och att ha något att göra. På fritiden tycker jag om att måla, läsa, att promenera i skogen och att umgås med vänner.

Jag är trespråkig och pratar finska, svenska och engelska. Är i övrigt mycket intresserad av språk och funderar på att läsa både samiska, estniska och ryska i framtiden.

Min dröm är att i framtiden jobba som ljustekniker på både större och mindre konserter och evenemang runt om i Sverige och övriga norden.

Matilda Aalto

Ålder: 22

Ort: Gävle

E-post: matilda.aalto@hotmail.comUtbildning: Estetiska programmet, Brinellskolan, Fagersta, Radiolinjen, Bollnäs Folkhögskola

Kompetens: B-Körkort, Digas, GIMP, Jutel quick edit pro, Radio man, Svenska och finska som modersmål, VOX pro, Wavelab

Tidigare erfarenhet: Alltjänsten, Fagersta Kommun, Praktikant, ljud- & ljusteknik, Gasklockorna, Praktikant, MTG Bandit Rock, Praktikant, YLE Radio X3M, Programledare & reporter, SR Sisuradio, Serveringspersonal/kassörska, Hembygdsgården, Fagersta, Timanställd, ljustekniker, Gasklockorna, Vårdbiträde, Gävle omvårdnad, Vårdbiträde, Servicehuset Malmen, Vårdbiträde, Servicehuset Stolpvreten

Framtidsplaner: Arbeta med ljusteknik


Ladda ner CV