HITTA PERSONAL, PRAKTIKANTER
ELLER SOMMARJOBBARE.

Chris Aravena

Jag vill göra något som har betydelse, lämna ett avtryck efter mig. Ändra något som just nu inte funkar, vilket är skolsystemet. Barn idag verkar inte vara lika engagerade att lära sig längre, det har fått ett dåligt rykte så att säga. Det finns så mycket kunskap i vår värld och jag vill aldrig sluta lära mig nya ting, att inte lära sig något nytt eller ännu värre: inte vilja lära sig är förödande. Jag vill väcka den passionen igen så att sökandet efter kunskap kan fortsätta och bli en prioritet för de yngre. Jag har även haft dåliga erfarenheter av lärare och tänker att något måste förändras, men varför vänta på att någon annan ska göra den förändringen? Så jag tänker ta tag i det och studera till lärare så att jag kan bli den förändringen.

Mitt mål i slutändan är att nå det högsta som går rent akademiskt och bli professor i engelska. Jag har alltid haft en passion för det engelska språket, det har funnits runt omkring mig sedan jag var liten. Vilket naturligt har en stor plats i min dröm: Att flytta till London, det skulle vara helt fantastiskt att få studera och jobba i ett land där engelskan är så pass viktig, att bo själv och växa som människa. Att dagligen tvingas utveckla mitt språk för att klara av vardagen är något som gör mig exalterad och väldigt otålig. Men för att kunna studera i London så måste jag läsa upp vissa ämnen för att få mer behörighet och det planerar jag att göra i början på nästa år. Likväl måste jag spara ihop en del pengar så att jag kan finansiera min eventuella flytt.

Vad för slags jobb lockar mig? Jo, jag vill jobba med människor för att det är ett annat stort intresse för mig. Varje människa är unik i det sättet vi tänker och känner. Det finns inget bättre för mig än att interagera med nya människor och kartlägga deras beteende för att få en bättre bild över vem de är. Men det är inte allt, med den kunskapen har jag även de verktyg som behövs för att hjälpa människor. Vi har inte alla haft ett lyckligt liv utan bekymmer. Jag är en av dem som har stött på en hel del trubbel i mina yngre år. Det som är positivt med mina tidigare erfarenheter är att jag kan sympatisera med människor i samma situationer. Att prata med någon som har tänkt samma saker och känt sig lika hjälplös tror jag är mer effektivt än någon som enbart har studerat men inte har några erfarenheter att backa sig på. Det kan skapa ett större förtroende som i sin tur kan göra jobbet enklare.

Jag har inga planer på att starta eget nu men i framtiden är det inte omöjligt, för att jag ska kunna göra det så måste jag ha en idé jag kan stå bakom och känna mig redo. Även där är jag helt säker på att engelska och ett dagligt bemötande med människor kommer vara vitala delar.

Chris Aravena

Ålder: 22

Ort: Gävle

E-post: chris.aravena@rapatacpreps.seUtbildning: Bild och form, Vasaskolan

Kompetens: Försäljning, Kassavana

Tidigare erfarenhet: Call-Up, Lidl

Framtidsplaner: Plugga och jobba för att spara pengar samt få erfarenhet, men även skapa kontakter. Sedan packa mina väskor och flytta till London.

Just nu: Projektgruppen/Grupperledare


Ladda ner CVPortfolio länkar