HITTA PERSONAL, PRAKTIKANTER
ELLER SOMMARJOBBARE.

IT

För att få allting att fungera på ett kontor krävs ganska mycket som ligger dolt i bakgrunden. Vi på IT-gruppen jobbar varje dag med att se till så att allting fungerar. Från början var detta ett tomt kontor, ingenting. Idag har vi skapat ett nätverk för alla datorer och konfigurerat allting från skrivare till dator. Utöver att skapa lösningar så får vi konstant uppdrag från våra kollegor att hjälpa dem eller informera dem om hur man använder systemet vi använder idag. Kort sagt så har vi hand om hela IT-strukturen och dess underhåll. Vi har gjort allt från att bygga upp nätverket till att bestämma vilka enheter som ska köpas in samt daglig service till kontorets alla deltagare.

Och det är vad vi är, vi är de som fixar och grejar med det tekniska och får allt i bakgrunden att flyta på så att det inte blir stopp i arbetet.

Vi jobbar ganska innovativt och försöker hela tiden ligga i framkant. För att ta ett exempel så har vi valt att jobba med ett helt nytt operativsystem som heter Chromebook, och jag tror att vi är ensam om att använda det så brett i hela Gävle. Eftersom det är Googles egna operativsystem som är väldigt nytt och fräscht så är allt inte alltid kompatibelt med Chromebook, vilket i sin tur leder till utmaningar som vi måste lösa för att det ska fungera. För att få skrivaren att fungera tillsammans med Chromebook så krävdes det några timmars arbete för att hitta en lösning, men till slut så hittade vi den och nu går allt som på räls.

Utöver det jag redan nämnt så jobbar vi just nu även med att utveckla en hemsida på uppdrag av kommunen och högskolan till identitetsdagarna i Gävle.

Det bästa med den här gruppen är att vi får ta väldigt mycket ansvar, vi får utveckla nya system och testa olika metoder och tekniska prylar.

Share:

IT jobbar dagligen med att tackla de problem som uppstår på kontoret.
IT jobbar dagligen med att tackla de problem som uppstår på kontoret.