HITTA PERSONAL, PRAKTIKANTER
ELLER SOMMARJOBBARE.

Eget företagande

När vi kom till Rapatac Preps hade de flesta av oss ganska dålig koll på eget företagande, men det stod klart att många av oss var intresserade. Vi startade upp en grupp där vi gemensamt kunde diskutera och tillsammans skapa en bredare grund att stå på, så att vi alla har möjligheten att vara noga pålästa innan vi tar steget in som egen företagare. Fler och fler blir intresserade och gruppen växer stadigt varje gång det kommer nya ansikten hit.

Som sagt så kunde de flesta av oss inte speciellt mycket om eget företagande. Man hade ingen koll alls på vitala saker som bolagsformer, vilka olika hjälpmöjligheter det fanns och man visste inte riktigt vad det egentligen betydde att starta ett eget företag. Är man villig att jobba hårt och länge för sitt mål? Klarar man verkligen av att vara sin egna chef? Har man den passion och envishet som krävs? Det är några av de viktiga frågor vi ställer varandra.

För att överhuvudtaget kunna nå sin vision av ett framgångsrikt företag så behöver man en idé, utan en idé står du fast. I gruppen har vi helt olika planer, allt från att driva ett modeföretag till att starta upp ett spelföretag, eller kanske ett hunddagis. När du har din idé färdig för dig själv, vet du kanske vad du vill men vet inte riktigt hur du ska komma igång, då kommer du till oss. Vi hjälper dig att vidareutveckla din idé, vi hjälper dig med vad du bör tänka på. Vi hjälper dig kartlägga de företag som redan finns, som har en likadan affärsplan. Det som gör vår grupp så unik, är just att våra intressen och  visioner är så olika. Det är alltid spännande att höra någon annans idéer och planer.

De senaste veckorna har vi gått lite djupare in på vilken bolagsform som passar var och en av oss bäst, samt vilka olika instanser vi kan vända oss till. De flesta av oss stod som stora frågetecken när vi först hörde talas om alla olika bolagsformer.

Vi har använt oss väldigt mycket av internet, men vi har också pratat med personer vi känner och våra ledare här på Rapatac Preps. Två från vår grupp åkte på en föreläsning hos Gävle kommuns näringslivsavdelning, de ska även komma hit för att föreläsa för alla här på Preps. Vi kommer även att boka in fler föreläsare, inte bara företag utan även privatpersoner som lyckats och vill berätta sin historia.

Många sitter där med sin idé, sin önskan att få starta ett eget företag och vill känna att man skapat något man älskar och verkligen brinner för. Men det finns många som inte har någon aning om var man ska starta. Men en sak är säker, här på Rapatac Preps är du välkommen och vi kommer alltid att hjälpa dig på det bästa möjliga sätt vi kan!


Share:

Eget företagande kartlägger allt du behöver veta för att starta ditt eget företag.
Eget företagande kartlägger allt du behöver veta för att starta ditt eget företag.